Vychováváme hvězdy českého krasobruslení

Mistrovství světa v SSB 2012 - první dojmy po příletu

11. dubna 2012

Dnes se s Vámi můžeme podělit o první dojmy z cesty do dějiště světového šampionátu do švédského Göteborgu, které je hostitelem letošního Mistrovství světa v SSB 2012. A jak hodnotí samotný odlet a první momenty v centru světového šampionátu předseda Krasobruslařského klubu Pardubice a vedoucí reprezentační výpravy Ing. Petr Melichar jsme se ho zeptali.

"Samotný odlet z Ruzyně a přílet včetně nutné registrace v Göteborgu proběhlo bez významných a větších problémů. Následně tým absolvoval první dva tréninky z celkem 4 neoficiálních a 2 oficiálních, které mají k dispozici před samotnou soutěží. O tom, jaké je to bruslit na hlavní ploše arény Scandinavium si měly možnost děvčata také již vyzkoušet. Další 2 neoficiální tréninky čekají pardubické krasobruslařky již zítra a večer od 19:30 hod začíná oficiální slavnostní zahájení Mistrovství světa v SSB 2012, na které se děvčata velmi těší".

A jak vnímá vedoucí výpravy konkurenci ostatních mužstev a soupeřek České reprezentace jsme se také zeptali: "Konkurence je nesmírně těžká a pohled na trénující světové špičky nastavuje pro všechny zúčastněné týmy nemilosrdné zrcadlo."

Nad vším podstatným měl dohled team manager Ing. Miroslav Blaťák (viz. foto o dohledu Mirka Blaťáka z tribuny), který tak koordinoval potřebné záležitosti spojené s účastí pardubického Orionu na Mistrovství světa v SSB 2012. A jako zkušený team manager nepřipustil žádné komplikace, které by mohly ohrozit samotný výkon reprezentace České republiky v podání pardubických krasobruslařek.

A také jsme se nezapomněli zeptat samotných účastnic a reprezentantek České republiky a krasobruslařek pardubického Orionu na jejich dnešní program.


"Budíček byl přibližně kolem 8.00 hod., poté následovala rychlá ranní hygiena a odchod na snídani do druhého patra, protože se snídaně do postele nekonala. Výběr ranních jídel byl velmi bohatý – míchaná vajíčka, párek, müsli a ovoce atd. Příprava na první dopolední trénink probíhala standardním způsobem – česání, malování a ROZCVIČKA.

Dopolední trénink se konal v hlavní hale v klidném duchu. Led byl přemrzlý a pěkně se štípal, ale dokázali jsme si s tím poradit a projeli jsme si celý krátký program po částech. Následovalo první shlédnutí konkurenčních týmů – koukali jsme se na ruský tým Paradise. Kolem jedné hodiny odpolední jsme šli na oběd do hotelu, na kterém jsme si pochutnali a následoval hodinový odpolední odpočinek. Poté opět následoval odpolední kolotoč – rozcvička a šup na zimák do tréninkové haly, kde byla na řadě volná jízda.

Vedoucí týmu – p. Melichar a p. Blaťák se odpoledne zúčastnili Team Leader Meetingu, kde se dozvěděli informace o  čtvrtečním zahájení a určitě i o dalších věcech, o kterých zatím nevíme, ale určitě se je během následujících dnů dozvíme. Rychlá večeře a honem do města na nákupy, které nebyly moc úspěšné – protože většina shopů byla již zavřena. Paní Skřivánková s kapitánkou se zúčastnili Coaches meetingu, kde se probíraly návrhy náplní programů na příští sezónu. V devět hodin večer se na patře hotelu konal Orion meeting, kde jsme si řekli, jak bude probíhat zítřejší den a shlédli videa z dnešních tréninků."

Děvčata si také velmi pochvalovala reprezentační mikiny, které dodala pardubická firma Pro NELL s. r. o., a které byly obdivovány i ostatními týmy. Velké poděkování patří majiteli společnosti Pro NELL s. r. o. a jednateli společnosti panu Martinu Rázkovi, kterému se podařlo vybrat vynikající materiál i vzor reprezentačního oblečení.

Také Vám přinášíme pár fotek, které se nám podařilo od pardubického Orionu získat.

Aktuality

  • 21. 11. 2017 7. LEKCE KURZU PŘESUNUTA

    Vzhledem k nedělnímu hokejovému derby je 7. lekce kurzu bruslení přesunuta na 3.12.2017. Přesný čas konání kurzu bude upřesněn. Děkujeme Vám za pochopení.

Kontakt

Krasobruslařský klub Pardubice

K Vinici 1901
530 02 Pardubice
E-mail: info@krasopce.cz

Facebook: KrasobruslarskyKlubPardubice

Tato prezentace používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte.